Üniversitemiz beslenme hizmetlerini tüm öğrencilerimize ve personelimize sunmakta, eğitim birimlerinde öğrencilerimize yemek verilebilecek kapasitede 4 adet mutfak, 4 adet yemekhane ile ilçelerimizin her birinde yemekhane tesisleri bulunmaktadır.
Öğrencilerimizin dengeli ve sağlıklı beslenebilmeleri için yemek, 2 diyetisyen denetiminde kalori hesabına göre 4 çeşit öğle yemeği, ikinci öğretim öğrencilerimizin talebi halinde akşam yemeği verilmektedir.
Öğrencilerin ders dışı zamanlarında dinlenebilmeleri için kantin işletmelerine de önem verilmiştir. İkinci öğretimi bulunan eğitim birimlerimizde 08:00 - 23:00 arasında, diğer birimlerimizde de 08:00 – 17:00 saatleri arasında kantinler hizmet vermektedir.
Beslenme Hizmetleri Misyon ve Politikası
Hitit Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak yürütülen toplu beslenme birimimiz 4 ayrı mutfakta yaklaşık 3000 öğrenci ve çalışana yemek hizmeti vermektedir. Ayrıca merkezde 4 yemekhane, ilçelerimiz de ( Alaca, Sungurlu, Osmancık, İskilip) birer yemekhane bulunmaktadır. Her mutfağımızın başında deneyimli bir aşçı başı bulunmakta ve ayrıca merkezde de 2 diyetisyen görev yapmaktadır. Mutfak çalışanlarımız ise toplam 30 kişi olup, tümü meslekleriyle ilgili yeterli bilgi ve beceriye sahiptir.
Beslenme Birimi Politikamız
Birim olarak kurum politikamız, öncelikle sunulan yemek hizmetinde, yeterli ve dengeli beslenmeyi baz almaktadır. Bu doğrultuda, yemek menülerimiz, birimimiz merkez diyetisyenleri tarafından, öğrenci, personel memnuniyeti ve öğrencilerimizin besin öğeleri ve enerji ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ve kalori ihtiyaçları özenle belirlenerek aylık olarak hazırlanmaktadır. Yemeklerin hazırlanmasında ihtiyaç duyulan hammadde ve malzemeler, hazırlanmış olan bu menülere göre belirlenmektedir.
Malzeme Kabul Tekniklerimiz
Malzeme kabullerinde birinci derecede baz aldığımız teknik şartnamelerimizde, alacağımız ürünlerin hem kabulüyle birlikte hem de dönem dönem ayrıntılı olarak mikrobiyolojik/kimyasal analizleri istenmektedir. Yapılacak analizler için gıda malzemeleri, tarafsız laboratuvarlara götürülmekte ve analiz sonuçlarına göre değerlendirme yapılmaktadır. Malzeme kabullerinde, Muayene Kabul Komisyonu’nda mutlaka diyetisyen/gıda mühendisimiz bulunmaktadır. Tüm malzemeler tek tek muayene edilerek, teknik şartnamelere uygunluğu kontrol edildikten sonra kabul edilmektedir.
İşletme Kayıt Belgeleri
Yemeklerimiz, mutfaklarımızda, konularında deneyimli diyetisyenlerimiz gözetiminde, standart yemek gramajlarına uygun olarak aynı standart ve kalitede pişirilmektedir. Merkez mutfaklarımızda il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alınmış olan İşletme Kayıt Belgesi bulunmaktadır. Pişirilen her kap yemekten, şahit numune alınmakta ve 72 Saat saklanmaktadır.
Birimlerin İlaçlanması
Mutfak ve yemekhanelerimizde düzenli olarak, hizmet ve yeterlilik belgeleri olan bir firmanın sertifikalı elemanları tarafından ilaçlama hizmeti verilmektedir. Arıtma sistemi -baskül- ve mutfak malzemeleri bakımları da yetkili firmalar tarafından yapılmaktadır.
Yemeklerde Kullandığımız Malzemeler
Yemeklerin hazırlanmasında kullanmış olduğumuz malzemeler,1.sınıf malzemeler olup, özenle, dikkatle ve titizlikle alınmaktadır.ü
Misyonumuz
Satın almadan servise kadar geçen depolama, hazırlama, pişirme ve diğer işlemleri kapsayan ürün kontrolü, üretim ve servis alanındaki hijyen, personel eğitimi vb konular, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Beslenme Şube Müdürlüğü’nün, hizmet ve kalite güvencesinden asla ödün vermediği ve vermeyeceği misyonudur.
Mutfaklar
Merkez Mutfak (Kuzey Kampüsü Sosyal Yaşam Merkezi)
Fen Edebiyat Fakültesi Mutfağı
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mutfağı
Meslek Yüksekokulları Kampüsü Mutfağı
Yemekhaneler
Merkez Yemekhane (Kuzey Kampüsü Sosyal Yaşam Merkezi)
Fen Edebiyat Fakültesi Yemekhanesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yemekhanesi
Meslek Yüksekokulları Kampüsü Yemekhanesi
2024 Yılı Yemek Ücretleri
Yemek Menüsü İçin Tıklayınız
Yemek Rezervasyonu Rehberi için Tıklayınız
Yemek Rezervasyonu İçin Tıklayınız