Üniversitemiz Yemek Hizmetleri

Üniversitemizde öğlen ve akşam yemekleri her geçen gün daha çok sayıda akademik/idari personel ve öğrenci tarafından tercih edilmektedir.


2010 yılında yıllık 140.000 adet olan yemek tüketimi, 2015 yılı sonu itibariyle 280.000 adet olmuştur.


Bu artışta, Üniversitemizin her geçen gün büyümesi önemli bir rol oynamakla beraber yemek hizmetlerinin kalite ve sunum şartlarındaki iyileşmelerin de büyük katkısı bulunmaktadır.


Yemek menüleri, diyetisyenlerimiz tarafından günlük bir öğünde alınması gereken ortalama kalori değerleri dikkate alınarak ve besin piramidi çerçevesinde (kırmızı et, beyaz et, sebze, kuru baklagiller) besin çeşitliliği gözetilerek sağlıklı yaşam konseptine uygun olarak hazırlanmaktadır.


Yemeklerin üretiminde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı, TSE Standartlarına ve Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine uygun olarak üretilmiş malzemeler kullanılmaktadır.


Diğer yandan, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan ve Haziran 2013 tarihinde faaliyete geçen Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı Ekmek Üretim Bölümü’nde ekmek genelgesine tamamen uygun, hijyenik koşullarda üretilen ekmekler ambalajlı olarak Üniversitemiz personel ve öğrenci yemekhanelerinde tüketime sunulmuştur. Böylelikle, Üniversitemizce üretilen ekmeklerin kullanılmasıyla birlikte yıllık bazda %25 oranında tasarruf sağlanmıştır.

Ayrıca, Çölyak hastası öğrencilerimiz için de glütensiz ekmek temin edilmektedir. 


HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ




HIZLI ERİŞİM