2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimizi Coşkuyla Kutladık

Üniversitemizin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Kuzey Kampüs 15 Temmuz Spor Kompleksinde coşkuyla kutlandı.

Mezuniyet törenine, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, üniversitemizi lisans düzeyinde birinci olarak tamamlayan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Didem Soysalbaş’ın mezun öğrenciler adına konuşmasıyla başladı.

Didem Soysalbaş, konuşmasında, Üniversite birincisi olarak mezun olmanın haklı gururu, mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduğunu ifade ederek “Bizlere bu güzel günü yaşattıkları için üniversitemize canı gönülden teşekkür ediyorum. Benim gibi bugün mezuniyet heyecanı yaşayan tüm arkadaşlarımın mezuniyetini kutluyor ve hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğuna değinen Soysalbaş, “Geçmiş, şimdi ve gelecek bağlamında farklı görev ve sorumluluklarla, ulusal ve uluslararası platformlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Unutmayalım ki; bugün için attığımız her bir adım geleceğimizi şekillendirmede büyük rol oynayacaktır” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Öztürk, “Hitit Üniversitesi nice başarı hikayelerini yazacak”

Eğitim birimlerinin bu hafta içerisinde mezuniyetlerini gerçekleştirdiğini ifade eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk,  “Dereceye girmiş olan mezunlarımızı, kıymetli protokolümüz ve değerli aileler ile birlikte bu günü daha değerli, hatıralarını daha anlamlı geçirmeleri için bir araya geldik. Her birinize tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Öztürk, konuşmasının devamında 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anarak “Üniversitemizden 7 öğrencimizi şehit verdik. Onları rahmetle anıyor, geride kalanlara sabırlar diliyoruz. Bu tür olağanüstü durumlarda bile eğitimi aksatmayan değerli çalışma arkadaşlarıma, eğitimlerini hiç aksatmayan gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu kara günleri ancak bu şekilde atlatabilirdik, iyi ki varsınız çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesinde yaşanan gelişmelere dair bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Öztürk, şöyle devam etti:

“Üniversitemizin geleceği çok parlak. İki yıl içerisinde atılan adımlar bile gelecek yılları bizlere müjdeliyor. Makine ve İmalat Teknolojileri kapsamında ihtisaslaşan tek üniversite olmamızın yanı sıra Türkiye’nin köklü üniversitelerinin de olduğu Sektör Kampüste programına kabul edilen 20 üniversite arasında en genç üniversiteyiz. Bölgenin üç büyük laboratuvarını HÜBTUAM’da kazandırdık. Sanayicilerimize ve işletmelerimize akreditasyon, tescilleme ve diğer laboratuvar çalışmaları olarak geri döndüğünü biliyoruz. İşletmeler bizlere müracaat ederek artık Çorum dışına gitmiyorlar ve Avrupa’dan dahi testler alıyoruz. HÜBTUAM’da son dört yılda Türkiye’de çok nadir yapılan 25 binden fazla test gerçekleştirildi. Çorum caddelerinde gördüğünüz; 64 farklı ülkeden 1.200’ü aşkın öğrencimiz var. Bu gençlerimiz sadece üniversitemizde eğitim almakla kalmıyor, Çorum’un, aynı zamanda Türkiye’nin gönül elçileri olmak üzere yıllarını burada geçirerek ülkelerine dönüyorlar. Ekonomik anlamda Çorum’a ciddi bir katkı sağlıyorlar. İnşallah bu öğrencilerimizin sayılarını da artıracağız. Kuzey Kampüsümüzün de her geçen gün bir adım daha ileriye gittiğini görüyorsunuz. Artık Hitit Üniversitesi, eğitim alt yapısı, araştırma potansiyeli, sektörle olan iş birliği, uluslararasılaşma bağlamında attığı adımlar ve ülkesine, milletine, vatanına her yönüyle hizmet edecek böyle güzel gençleri yetiştirdiği sürece önümüzdeki on yıllar boyunca daha nice başarı hikayelerini yazacak ve hep birlikte şahit olarak gururlanacağız.” dedi.

Mezun olan öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Prof. Dr. Öztürk, “Artık sizler yeni mezunlarımız ve meslektaşlarımızsınız. Bugün yoğun gayretlerinizle ulaştığınız yeni bir başlangıcı kutluyoruz. Hem büyük fedakârlıklar gösteren ailelerinizin hem de bizlerin gurur kaynağı olduğunuz. Bütün kalbimle inanıyorum ki, Allah’ın izniyle önünüze çıkacak fırsatları çok iyi değerlendirecek, ailenizin ve üzerinizde emeği olanların yüzlerini hep ağartacaksınız. Hayatınızın başarılarla dolu, bahtınızın açık olmasını diliyorum” dedi.

Çorum Belediya Başkanı Dr. Aşgın, “Hitit Üniversitesinin bir mezunu olarak gururla ve onurla geldim”

Sözlerine Hitit Üniversitesinin bir mezunu olarak gururla ve onurla geldiğini söyleyerek başlayan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Bu üniversitede hocalık yaptım. Bana bu duyguları yaşatan Hitit Üniversitesi ailesine şükranlarımı sunuyorum. Bu töreni sadece dönem birincilerine ödül verilen bir tören, sadece anılara fotoğraf bir tören olarak düşünmek yetersiz kalır. Bu bir başlangıç. Tüm kurumlarımız,  gençlerimizin önünü açmaya, aydınlık yarınlara yürüyüşlerinde her zaman onlarla birlikte olmaya, destek olmaya devam edecek. Mezunlarımız yürekten kutluyor, velilerimize çok teşekkür ediyorum. Hocalarımızın yanı sıra Rektörlüğümüze de teşekkür ediyorum. Çıta sürekli yukarı gidiyor, kampüsümüz sürekli güzelleşti. Binalar bitmeye başladı ve şenlenmeye başladı. Rektör hocamızı tebrik ediyorum. Rabbim yardımcısı olsun” dedi.

Çorum Valisi Çiftçi: “Mezun olan bütün gençlerimize hayırlı uğurlu olsun”

Konuşmasının başında öğrencilerimizi tebrik eden Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, “Bugün itibari ile üniversitemizden mezun olan bütün gençlerimize hayırlı uğurlu olsun dileklerimi iletiyorum. Allah yollarını açık eğlesin. İnşallah bundan sonra hepsi güzel bir gelecek kurarlar. Bu güne kadar hedefleri kazasız belasız okullarını bitirmekti, bugün ise üniversitemizden mezun oluyorlar. Bundan sonra iyi bir iş bulma, güzel bir gelecek kurma hedefi içerisinde olacaklar. Geldiğimiz günden beri Rektör Beyle beraber çalıştık, bugüne kadar hiçbir fedakârlıktan kaçınmadılar. Dolayasıyla mezuniyet törenimizin gerçekleşmesine vesile olan, katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, mezunlarımıza güzel bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı.

Törende, dereceye giren mezunlara belgeleri ve çeşitli hediyeler verilirken, öğrenciler hep birlikte kep atarak hatıra fotoğrafı çekildi.





HIZLI ERİŞİM